on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poslovna virtualna b2b srečanja lesarjev s partnerji iz Trentino-Alto Adige/Südtirol, Italija & Tirolska, Avstrija

05. Nov. 2020 @ 14:00 06. Nov. 2020 @ 17:00

Med 5. in 6. novembrom 2020, je potekala izhodna gospodarska delegacija z virtualnimi poslovnimi sestanki z partnerji iz Trentino-Alto Adige/Südtirol, Italija & Tirolska, Avstrija. Cilj delegacije je bil novi kontakti in posli na področju gradnje z lesom in opreme interierja z italijanskimi in avstrijskimi arhitekti, agenti, gradbenimi podjetji in oblikovalci.

Program delegacije je obsegal uvodno predstavitev obeh strani ter virtualne individualne poslovne (b2b) sestanke. Delegacija je zaradi razmer pandemije, potekala virtualno preko spletne platforme b2match.

S slovenske strani se prijavilo 7 podjetij: Marles Hiše, Jelovica Hiše, Rihter, Hoja, Loghouse, Donar, Pohištvo Potočnik ter GZS CEMP in Lesarski grozd. Z druge strani pa so se poslovnih pogovorov udeležili gradbena in pohištvena podjetja, arhitekti, agenti in razvojne institucije iz regije. Opravljena je bila tudi široka promocija v obeh regijah.

Program dogodka

Četrtek, 5. november 2020
Uvodna predstavitev, virtualno preko zoom-a
-Pozdrav moderatorja (NOI Techpark, Luisa Marangon)
-Veleposlaništvo Slovenije v Rimu (njegova ekselenca, veleposlanik Tomaž Kunstelj)
-MGRT, Direktorat za lesarstvo (generalni direktor Danilo Anton Ranc)
-Gospodarska zbornica Bolzano (generalni sekretar, Alfred Aberer)
-Predstavitev NOI Techparka (NOI Techpark, Andreas Winkler)
-Predstavitev slovenske lesne & pohištvene panoge ter b2b udeležencev (Bernard Likar, Lesarki grozd)
-Predstavitev SRIP Pametne zgradbe in dom z lesno verigo (koordinator, Matej Gajzer, TECES)
-Trend gradnje hiš v alpski regiji (direktor Ulrich Santa, agencija CasaClima & Franco Piva Ergodomus Timber Engineering)

Poslovni dogodek z b2b sestanki, virtualno preko b2match platforme

Petek, 6. november 2020
Poslovni dogodek z b2b sestanki, virtualno preko b2match platforme

»Na Direktoratu za lesarstvo skušamo podjetjem čim bolje pomagati pri prodoru na tuje trge ter jih poleg podpore pri udeležbi na sejemskih nastopih, ki letno znaša okrog 200.000 evrov, tudi tako podpreti pri nastopih v tujini. Veseli smo dejstva, da se je naposled, verjamemo, da tudi z našimi prizadevanji, trend rasti v lesni industriji obrnil navzgor«, je povedal generalni direktor Direktorata za lesarstvo Danilo-Anton Ranc na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je podprlo tovrstna poslovna srečanja.

Predstavnik Lesarskega grozda Bernard Likar, ki je srečanje organiziralo, je dejal: »Tovrstni format poslovnih sestankov se vse bolj uveljavlja, kar v teh kriznih časih lahko pomeni nov način za krepitev prodaje na tujih trgih. Podjetja, ki se bodo tudi na tak način prilagodila tej novi normali, bodo zagotovo med tistimi, ki bodo krizo lažje preživela. Kot zanimivost lahko izpostavim res aktivno podporo gospodarske diplomacije pri kontaktih v tem delu Italije ter pripravi uvodnega dela dogodka. Vzpostavili smo tudi odlične kontakte z tehnološkim parkom NOI Techpark, kjer se obeta sodelovanje s SRIP PSiDL«.

Glavni organizator / koordinator dogodka je bil Lesarski grozd ob podpori GZS CEMP ter SRIP PSiDL.


Dogodek je organizirala SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorata za lesarstvo.