on 29.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delegacija lesarskih podjetij na MADE EXPO Milano uspešno zaključena

23. Nov. 2021 @ 07:00 24. Nov. 2021 @ 22:00

V torek, 23. novembra in sredo, 24. novembra, je bla izvedena gospodarska delegacija slovenskih lesnih podjetij na sejem MADE EXPO Milano. Sodelovala so podjetja; Marles hiše, Jelovica hiše, Riko hiše, M Sora, iQwood, Donar in Lesarski grozd. Poleg ogleda sejma MADE EXPO, ki je eden od najbolj uveljavljenih sejmov naa področju trajnostne gradnje in opremljanja stavb v Italiji, so bili organizirala tudi poslovna b2b srečanja z italijanskimi arhitekti, agenti in partnerji. Delegacijo so skupaj organizirali Javna agencija SPIRIT Slovenija, Direktorat za lesarstvo pri MGRT, GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije in Lesarski grozd.

Zelo smo bili veseli podpore slovenske gospodarske diplomacije; Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu in Generalni konzulat Republike Slovenije v Milanu!

Podporo slovenskim lesnim in pohištvenim podjetjem nadaljujemo z naslednjo poslovno delegacijo, ki bo 16. – 20. januarja 2022 na svetovni razstavi EXPO Dubaj!

Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo pri MGRT je dejal, »Slovenska lesna industrija ima velik pomen za naše gospodarstvo, za enakomeren regionalni razvoj ter zaradi ugodnih lastnosti lesa tudi za blaženje podnebnih sprememb. Slovenska lesna podjetja so inovativna, fleksibilna in zaupanja vredna, ponudijo pa lahko širok spekter visoko kakovostnih proizvodov in storitev. Že tradicionalno je njihov delež izvoza preko 50% na najzahtevnejše trge EU, tudi italijanskega.«

Bernard Likar iz Lesarskega grozda, pa je dodal, “Gre za delegacijo s katero ponovno vzpostavljamo organizirane poslovne dogodke na  tujih trgih v živo od zime leta 2019, ko je začel izbruh COVID-19. To nas navdaja z upanjem na nadaljnjo normalizacijo tovrstne podpore na tujih trgih. Naša pričakovanja na italijanskem trgu, ki predstavlja za Nemčijo drugi največji izvozni trg za lesno panogo, so na tokratni delegaciji predvsem nove poslovne povezave z italijanskimi arhitekti, agenti in podjetij s področja lesne gradnje. Odzivi italijanskih partnerjev je bil nad pričakovanji, tako da ocenjujemo delegacijo kot uspešno. V januarju nadaljujemo z delegacijo lesarjev na svetovno razstavo EXPO Dubaj.«


Aktivnost je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Direktorat za lesarstvo.