on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Sektorska delegacija lesno-predelovalne in pohištvene industrije na EXPO Milano, 17.-19. junij 2015

17. Jun. 2015 - 19. Jun. 2015

GZS in Lesarski grozd sta ob podpori SPIRIT Slovenija med 17. in 19. junijem izvedla poslovno-strokovno delegacijo 20 predstavnikov iz lesno-predelovalnih in pohištvenih podjetij ter organizacij na EXPO Milano 2015. Šlo je za drugo letošnjo tovrstno delegacijo, v načrtu je še ena delegacija konec septembra 2015.

Za udeležence delegacije je bil pripravljen pester program, ki je vključeval ogled svetovne razstave EXPO Milano 2015, sodelovanje na nacionalnem dnevu Slovenije, poslovna srečanja z italijanskimi podjetji in agenti, udeležbo na strokovni delavnici “GreenSmart Building” v organizaciji mesta Milano ter ogled primera dobre prakse lesenega večnadstropnega objekta v Milanu “Cenni di Cambiamento”.

Ob slovenskem nacionalnem dnevu na EXPO Milano 2015, smo premierju g. Cerarju ter ministroma g. Počivalšku in g. Židanu, vročili v simbolično darilo, knjigo “Les v sodobni slovenski arhitekturi – 2. del” avtorice dr. Manje Kitek Kuzman iz Univerze v Ljubljani.
expo-jun15-2
expo-jun15-4
expo-jun15-3
V delegaciji so sodelovali LIP Bled d.o.o. kot proizvajalec vrst, oken, pohištva in opažnih plošč., M Sora d.o.o. kot proizvajalec lesenih nizkoenergijskih oken, Lumar IG d.o.o. in Riko Hiše d.o.o. kot proizvajalca nizkoenergijskih lesenih montažnih stavb, Alples d.d. kot proizvajalec raznovrstnega pohištva, Marušič d.o.o., Marinčič d.o.o, in Solis Straža d.o.o., kot proizvajalci žaganega lesa in elementov, CBD d.o.o. kot projektant lesenih konstrukcij in statičnih izračunov te  Agens Enginreering d.o.o., ki ponuja poslovno svetovanje. Delegacijo so zaokrožili predstavniki Regionalno razvojnega sklada RS, GZS – Združenja lesne in pohištvene industrije, Sekcije slovenskih proizvajalcev lesenih montažnih stavb in Lesarskega grozda.

Po odzivih sodelujočih je bila delegacija odlično izvedena ter je pripomogla k novim poslovnim povezavam.

Podrobnosti

Začetek:
17. Jun. 2015
Zaključek:
19. Jun. 2015
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
http://www.gzs.si/dogodki/delegacija-lesno-predelovalne-in-pohistvene-industrije-na-expo-milano

Prizorišče

EXPO 2015
Milano, Italija