on 4.10.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poslovna virtualna b2b srečanja lesarjev z evropskimi partnerji

11. Nov. 2020 @ 12:00 14:30

V okviru prvega DNEVA SLOVENSKEGA LESARSTVA, 11. novembra 2020, so bili organizirani tudi individualni poslovni (b2b) sestanki z mednarodno udeležbo preko virtualne platforme b2match. Cilj sestankov je bil novi kontakti in posli na področju gradnje z lesom in opreme interierja z arhitekti, agenti, gradbenimi podjetji in oblikovalci.

Program delegacije je obsegal uvodni pozdrav Danila Antona Ranca, generalnega direktorja Direktorata za lesarstvo pri MGRT, predstavitev slovenske lesne in pohištvene panoge ter udeležencev sestankov ter virtualne individualne poslovne (b2b) sestanke.

S slovenske strani se prijavilo 21 lesarskih podjetij: Marles Hiše, Jelovica Hiše, Kager Hiša, Rihter, M Sora, Lesoteka, Ekoart, Hoja, Loghouse, Oikos Housing, Gonzaga-pro, Donar, Pohištvo Potočnik, Murales, Atrium Novi interieri, Mizarstvo Kraljič, Alfa Interier, Mizarstvo Godeša, Galop, Montpreis, LES CAD, Lesarski grozd ter vrsta drugih udeležencev. S strani 12 evropskih držav pa so se poslovnih pogovorov udeležila gradbena in pohištvena podjetja, arhitekti in agenti. Opravljena je bila tudi široka promocija dogodka v EU.

»Na Direktoratu za lesarstvo skušamo podjetjem čim bolje pomagati pri prodoru na tuje trge ter jih poleg podpore pri udeležbi na sejemskih nastopih, ki letno znaša okrog 200.000 evrov, tudi tako podpreti pri nastopih v tujini. Veseli smo dejstva, da se je naposled, verjamemo, da tudi z našimi prizadevanji, trend rasti v lesni industriji obrnil navzgor«, je povedal generalni direktor Direktorata za lesarstvo Danilo-Anton Ranc na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je podprlo tovrstna poslovna srečanja.

Predstavnik Lesarskega grozda Bernard Likar, ki je srečanje organiziralo, je dejal: »Tovrstni format poslovnih sestankov se vse bolj uveljavlja, kar v teh kriznih časih lahko pomeni nov način za krepitev prodaje na tujih trgih. Podjetja, ki se bodo tudi na tak način prilagodila tej novi normali, bodo zagotovo med tistimi, ki bodo krizo lažje preživela. Današnji dogodek je zagotovo prispeval k temu, poleg tega je to dobra oblika promocije v tujini.«

Glavni organizator / koordinator dogodka je bil Lesarski grozd ob podpori GZS CEMP ter SRIP PSiDL.


Skupaj je bilo na treh letošnjih poslovnih dogodkov v okviru “Slovenian Wood&Furniture Industry Go International”, 22.-23.10.2020 b2b Bavarska & Baden-Württemberg Nemčija, 5.-6.10.2020 Trentino-Alto Adige/Südtirol Italija & Tyrol Avstrija in 11.11.2020 mednarodno v okviru Dneva slovenskega lesarstva, preko 80 udeležencev iz 13 evropskih držav!


Dogodek je organizirala SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorata za lesarstvo.