on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Webinar »Digitalna transformacija ter mentorstvo«

25. Mar. 2021 @ 12:30 14:00

Digitalna transformacija je sistemska vpeljava inovativnih strategij, ki s pomočjo novih IT tehnologij izboljšajo kupčevo izkušnjo in s tem posledično spremenijo obstoječe poslovne modele in pridobijo (dolgoročno) konkurenčno prednost za podjetje. Zgolj digitalizacija obstoječih storitev/procesov ni digitalna transformacija, je pa običajno vsaj zametek.
Digitalne veščine so pri tem ključnega pomena, da podjetje v celoti izkoristi potencial digitalnih tehnologij, pri čemer pa poglavitno vlogo igra dobro zastavljena strategija digitalne preobrazbe in uspešno izvedeni digitalni projekti, kot na primer e-poslovanje s poslovnimi partnerji, ustvarjanje novih digitalnih produktov, storitev in poslovnih modelov ter ne nazadnje sodobnih in agilnih konceptov poslovanja in inoviranja.

Dnevni red:

  1. Digitalna strategija – mentorstvo od priprave do izvedbe (Aleš Štempihar, IIBA)
  2. Digitalne kompetence in digitalna kultura (Janez Žezlina, strokovnjak za kompetence)
  3. Procesni in vsebinski vidik priprave vloge za razpis P4D digitalna transformacija, vavčerji SPS in druge možnosti za sofinanciranje digitalizacije (Katja Mohar, DIHS in Aleš Štempihar, IIBA)

Delavnice se je udeležilo 16 udeležencev iz 11 podjetij. Delavnica je ponudila vpogled v dober pristop k izvedbi digitalne transformacije, možni pomoči na tej poti ter možnosti sofinanciranja.