on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

6. razvojni dan gozdno-lesnega sektorja

14. Mar. 2018

6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

»Razvoj kot edina alternativa po poti do uspeha«

14. marca 2018, je bil na Gospodarskem razstavišču, izveden že tradicionalen 6. razvojni dan gozdno-lesnega sektorja. Razvojni dan je organiziralo Društvo lesarjev Slovenije, ob podpori UL BF – Oddelka za lesarstvo, GZS – Združenja lesne in pohištvene industrije, Gozdarskega inštituta Slovenije, Lesarskega grozda ter podjetja M Sora. 

Glavni namen dogodka je bil predstaviti strokovni in širši javnosti pestrost in širino razvojnih aktivnosti v gozdno-lesni verigi. Razvojni dan je bil tudi odlična priložnost za medsebojno spoznavanje in povezovanje raziskovalcev iz razvojnih organizacij in razvojnikov iz podjetij z ciljem prenosa znanja, novih idej in projektov. Fokus razvojnega dne je bil na predstavitvi Strateško razvojno inovacijskega partnerstva Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL), razvojnih projektov, ki jih vodi industrija in so pridobili sofinanciranje s strani MGRT ter dveh primerov dobre prakse, ki sta bila potrjena s prejemom najvišjega državnega priznanja za prenos znanja iz raziskovalnih organizacij v industrijo – Puhovega priznanja.

 

PROGRAM

 

Uvodni nagovori

Jože Prikeržnik, direktor Direktorata za lesarstvo, MGRT

dr. Miha Humar, dekan Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani

Igor Milavec, direktor Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS

Friderik Knez, ZAG, SRIP PSiDL in Mateja Tilia, MIZŠ, Center znanosti

 

Predstavitev dobrih praks razvojno-raziskovalnih projektov

Trije industrijski razvojni projekti sofinancirani iz sredstev panožnega razpisa – predstavitev izkušenj (Lumar IG d.o.o., M SORA d.d., Profagus d.o.o.)

 

Pogovor na temo prenosa znanja v prakso

Pogovor je vodila dr. Jožica Gričar, GIS

Udeleženci;

dr. Miha Humar, dr. Boštjan Lesar, dr. Nejc Thaler, Gregor Rep, Barbara Šubic in dr. Aleš Ugovšek (prejemniki Puhovega priznanja za leto 2016)

dr. Bruno Dujič (prejemnik Puhovega priznanja za leto 2017)

 

Mreženje za razvoj

Druženje udeležencev razvojnega dne kot priložnost za nove povezave in ideje.

 

Dogodek je povezoval in vodil dr. Aleš Ugovšek.

Več o dogodku najdete TUKAJ!

 

Razvojni dan je organiziralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Društvom lesarjev Slovenije, Biotehniško fakulteto, Oddelkom za lesarstvo, Zavodom lesarski Grozd, Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS, Gospodarskim razstaviščem, podjetjem M SORA, Gozdarskim inštitutom Slovenije, SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo ter Društvom za zaščito lesa.

Podrobnosti

Datum:
14. Mar. 2018
Kategorija Dogodek: