on 28.5.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Uspešna Poslovna delegacija pohištvenih in lesarskih podjetij v Milano

13. Apr. 2016 - 14. Apr. 2016

Med 13. In 14. aprilom 2016 je v Milanu potekala uspešna poslovna delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. Delegacijo je sestavljalo sedem podjetij; Marles hise d.o.o., Donar d.o.o., Turk M&Z d.o.o., Mizarstvo Florjančič Roman s.p., Saning int. d.o.o., Skodlarstvo Koželj d.o.o. in Fimago d.o.o, sekcija slovenskih proizvajalcev lesenih montažnih his, Lesarski grozd in GZS-CEMP. Delegacijo je vodil direktor direktorata za lesarstvo pri MGRT, g. Jože Prikeržnik, podporo pa je dal tudi g, Gregor Šuc, vodja gospodarskega urada RS v Milanu. Delegacije je bila organizirana v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Delegacije je prvi dan obiskala mednarodni pohištveni sejem Salone del Mobile ter imela poslovne B2B srečanja z italijanskimi agenti in podjetji. V večernih urah se je na povabilo Gorenja d.d. udeležila prireditve ob lansiranju njihove nove premijske znamke gospodinjskih aparatov ASKO.

Naslednji dan sta sledila sestanka na Občini Milano, kjer je delegacija vzpostavila konkretne kontakte ter se dogovorila za nadaljnje sodelovanje s Sektorjem za energetsko politiko mesta Milano, ki uresničuje ambiciozen načrt energetsko učinkovitega mesta. Ob zaključku pa se je delegacije sestala še z vodstvom zbornice arhitektov Lombardije, ki povezuje preko 12.000 članov. Dogovorjene so konkretne aktivnosti glede sodelovanja v prihodnje, najprej že ob razstavi Slovenia Design Showroom v Milanu, ki se začne 18. maja letos, ko bodo slovenski proizvajalci imeli priložnost, da se predstavijo italijanskim arhitektom v času mednarodnega dogodka Triennale Milano.

Tako predstavnikom občine Milano kot zbornice arhitektov je bilo vročeno vabilo za študijski obisk v Sloveniji, kjer se bodo lahko v živo seznanili z slovenskimi referencami pri gradnji energetsko učinkovitih lesenih montažnih stavb.

Milano

Podrobnosti

Začetek:
13. Apr. 2016
Zaključek:
14. Apr. 2016
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Milano
Italija