on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Lesarski grozd praznuje 20. obletnico

31. Dec. 2020 @ 08:00 17:00

Že od januarja leta 2000 deluje Lesarski grozd, ki ga je ustanovilo skoraj dvajset večjih lesarskih podjetij in ustanov s sedežem v takrat največjem lesnem podjetju JAVOR Pivka. Skrb zanj sta takrat prevzela diplomirana inženirja lesarstva Igor Milavec in Bernard Likar, kasneje pa se jima je pridružila še magistra lesarstva Erika Valentinčič. Leta 2007 je grozd svoje podporne storitve povezal s storitvami Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS in svoj sedež prenesel v Ljubljano.

Lesarski grozd  spada med prve slovenske grozde in redke še delujoče grozde iz te generacije!

V dvajsetih letih delovanja je med drugim sodeloval v več deset domačih in mednarodnih projektih, organiziral desetine gospodarskih delegacij po Evropi in ZDA, vodil dve generaciji kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesarstvu, uspešno prispeval h krepitvi konkurenčnosti lesarskih podjetij ter panožnega podpornega okolja, zadnja tri leta pa sodeluje tudi pri SRIPu Pametne stavbe in dom z lesno verigo.  Njegovo uspešno delo potrjuje tudi srebrni znak Cluster Management Excelence, ki ga ima le 76 grozdov v EU, med njimi le dva slovenska.

Veselimo se vedno novih izzivov, ki jih prinaša les, ta čudovit in človeku prijazen material, z izjemnim potencialom za globalno znižanje emisij CO2. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas vsa ta leta podpirali ter z nami sodelovali!