on 1.12.2023 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KOCles 3.0 se je zaključil

26. Okt. 2022 @ 11:00 14:00

Konec meseca oktobra 2022 se je zaključil projekt Kompetenčni center za razvoj kadrov v lesarstvu 3.0 ali krajše KOCles 3.0 v katerem je zbranih 24 lesnih in pohištvenih podjetij ter 5 inštitucij.

Namen kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesarstvu je predvsem podpirati izboljšave poslovnih procesov preko krepitve usposobljenosti in kompetenc zaposlenih, ki so največja vrednost za podjetja.

V zadnjih 17 mesecih je bilo preko KOCles izvedeno preko 600 usposabljanj s 3.400 udeleženci . Podjetja pa so z novimi znanji izvedla preko 10 poslovnih izboljšav s katerimi povečujejo svojo konkurenčnost.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je od leta 2013 preko dosedanjih treh KOCles projektov, skupaj namenilo znatna sredstva v višini 1.650.000 EUR, kar je omogočilo 11.500 vključitev zaposlenih iz podjetjih v usposabljanja.

Največja prednost KOCles so popolnoma prilagojena usposabljanja potrebam podjetij, izvajanje pa je za podjetja dokaj enostavno. Usposabljanja so usmerjena na področja, kjer imajo podjetja največ potreb; digitalizacija, optimizacija in spremembe poslovnih procesov, specifična tehnična znanja, trženje, krožna ekonomija ter razvoj produktov. Nekatera usposabljanja so bila dosegljiva tudi za podjetja ki niso v partnerstvu, kar pomeni tudi širši vpliv na razvoj panoge.

26. oktobra 2022 so partnerji na zaključnem dogodku pregledali rezultate projekta, spoznali dva druga projekta na področju kadrov (Allview in Ciljni raziskovalni projekt DigLES 5.0) ter na okrogli mizi izpostavili ključne izzive glede zagotavljanja kadrov ter večanja zanimanja mladih za poklic v naši panogi.

Podjetja so izrazila podporo kompetenčnemu centru za razvoj kadrov ter želijo stalnost tovrstne podpore, da si lahko vnaprej načrtujejo usposabljanja ter z njimi dosegajo čim več sprememb v poslovanju.

Posnetek okrogle mize najdete na povezavi TUKAJ.
Zaključni video KOCles 3 pa najdete na spletni strani KOCles 3.


Projekt je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Direktorat za lesarstvo.