on 30.6.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Izhodna poslovna delegacija lesarjev v Chicago, ZDA

09. Jun. 2019 - 13. Jun. 2019

Med 9. in 13. junijem 2019, je bila v Chicagu, Združene države Amerike, delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po delegacijah v letih 2017 (New York) in 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh). V času obiska si je delegacija ogledala tudi sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu.

Delegacije so se udeležila podjetja MURALES d.d., DONAR d.o.o., C.E.T.A. d.o.o., L.ASK d.o.o., Mizarstvo FLORJANČIČ d.o.o., NOKI-A d. o. o. ter Lesarski grozd. Gre za profilirane ponudnike, večina z izkušnjami pri izvozu na trg ZDA, ki trg ZDA nagovarjajo z nišnimi, »high-end« ter contract izdelki in storitvami. V ta namen so v Chicagu obiskali specializirani sejem industrijskega oblikovanja NeoCon in se na njem sestali s potencialnimi ameriškimi partnerji. Poleg tega je bilo organiziranih več poslovnih sestankov ter predstavitev poslovnega okolja v Chicagu ter trendov na področju opremljanja hotelov (hospitality). Organiziran je bil tudi sestanek s predstavniki slovenske poslovne skupnosti v Chicagu ter predstavniki tamkajšnjega Konzulata Republike Slovenije. Del delegacije se je sestal tudi z firmo Gensler, enim največjih ahitekturnih birojev v ZDA.
Predstavitveno brošuro deleagacije lahko najdete TUKAJ.

Povzamemo lahko, da je bil delegacija zelo uspešna, saj so na sejmu NeoCon vzpostavili več novih ter utrdili obstoječe poslovne kontakte, sejem pa tudi omogoča direkten vpogled v trende in značilnosti trga opremljanja pisarniških in hotelskih prostorov. Mnenje udeležencev delegacije je bilo, da je potrebno nadaljevati s tovrstnimi delegacijami z ciljem ponovne okrepitve izvoza pohištva v ZDA, saj so potenciali zelo veliki.

Gospodarsko delegacijo je organiziral Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije. Pri izvedbi dogodka so aktivno sodelovala tudi Veleposlaništvo RS V Washingtonu in Slovensko-ameriški poslovni klub iz Clevelanda. 

Podrobnosti

Začetek:
09. Jun. 2019
Zaključek:
13. Jun. 2019
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Chicago, ZDA