on 5.10.2023 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gospodarska delegacija pohištvenih podjetij v Toronto, Kanada

25 maja @ 08:00 28 maja @ 17:00

Od 25. do 28. maja 2023, je bila uspešno izvedena večdnevna gospodarska delegacija šestih pohištvenih podjetij v Toronto, Kanada. Delegacijo je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori Direktorata za lesarstvo pri MGTŠ. Koordinacijo izvedba pa je zagotovil Lesarski grozd ob sodelovanju GZS – Združenja lesne in pohištvene industrije, Veleposlaništva Ottawi ter Kanadsko-Slovenske gospodarske zbornice iz Toronta.

Cilji delegacije so bili raziskati trg in njegove značilnosti, se seznaniti s trendi na področju pohištva ter poiskati poslovne priložnosti in kontakte za slovenska pohištvena podjetja. Delegacija, ki je štela šest podjetij; LESNA Vrata d.o.o., Mizarstvo Florjančič d.o.o., Pohištvo Potočnik Aleš Potočnik s.p., Mlinar pohištvo d.o.o, Mizarstvo Tajhmajster d.o.o. in Mizarstvo Lavre d.o.o., je uspešno zaključila obisk in vzpostavila vrsto novih poslovnih povezav, ki jim bodo v nadaljevanju lahko omogočile tudi konkretne posle. Gre za profilirane ponudnike, ki trg Kanade nagovarjajo z nišnimi izdelki za opremo interierjev po naročilu ter contract izdelki.

Delegacija je obiskala Toronto v Kanadi, izjemno hitro rastoče mesto, ki ponuja zelo veliko priložnosti tudi za izvoz pohištva. Srečala se je z Wood Manufacturing Cluster of Ontario ter obiskala Centre for Craft and Design na Sheridan College v Oakvillu. Osrednji poslovni dogodek pa je bil organiziran skupaj s podobnimi delegacijami iz Češke in Romunije v okviru skupnega projekta »Furniture Go International«. Člani delegacije so dobili izjemen vpogled v kanadski trg in možnosti za izvoz pohištva. Na dogodku so izvedli vrsto poslovnih sestankov z ciljnimi kanadskimi kontakti, kot so arhitekti, notranjimi opremljevalci, distributerji, agenti in podjetji za opremljanje interierjev.

Video dogodka v Torontu TUKAJ.

»Naša pričakovanja na trgu Kanade, ki predstavlja zelo perspektivni izvozni trg za pohištvenike, so bila predvsem nove poslovne povezave in pridobitev koristnih informacij o trendih, poslovnem okolju in pogojih za izvoz pohištva. Glede na zelo pozitivno oceno udeležencev delegacije, je ta dosegla svoje cilje. Letos pa imamo v načrtu še jesenski delegaciji v Francijo ter Egipt.«, je povedal Bernard Likar iz Lesarskega grozda.


Dogodek je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Direktorata za lesarstvo. Soorganizatorji so Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje lesne in pohištvene industrije.