on 28.5.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FORESDA – Na gozdu temelječe medsektorske vrednostne verige za pospeševanje inovacij in konkurenčnosti v Podonavju

07. Mar. 2017

7. marca 2017 je bil na Gozdarskem inštitutu uvodni dogodek na projektu, odprt za javnost. Poleg projekta FORESDA so bili predstavljeni tudi bili številni primeri dobre prakse podpore na področju krepitve inovativnosti v podjetjih ter inovativnega okolja.

Na gozdu temelječe industrije imajo potencial, da postanejo gonilna sila za trajnostno in konkurenčno bio-ekonomijo v Podonavju. Vendar pa na makro-regionalni ravni, konkurenčnost na gozdu temelječega sektorja trpi zaradi velikih razhajanj v štirikratni vijačnici sodelovanja, nizke ravni na znanju temelječih dejavnosti, šibke inovacijske kulture, zlasti v jugovzhodnih regijah, nizko stopnjo internacionalizacije malih in srednje velikih podjetij, nezadostnega transnacionalnega sodelovanja na nivoju grozdov in institucionalni ravni ter težav pri komercializaciji raziskovalnih rezultatov. Poleg tega je sektor prizadet zaradi podnebnih sprememb, tekmovanja za lesne vire, spreminjajočih se življenjskih potreb, vse večje zahtevnosti proizvodnih procesov in pomanjkanja prenovljene kvalificirane delovne sile.

Na podlagi rezultatov projekta Interreg SEE, ID:WOOD je glavni cilj projekta FORESDA, podpreti preoblikovanje tradicionalnih, na gozdu temelječih industrij v trajnostna proizvodna območja z inovativnim medsektorskim in transnacionalnim pristopom.

VIDEO REPORTAŽA

PROGRAM DOGODKA

 

Project co-founded by the European Union Funds (ERDF and IPA).

Podrobnosti

Datum:
07. Mar. 2017
Kategorija Dogodek:
http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/304

Prizorišče

SFI Facilities
Ljubljana, Slovenia