on 16.7.2024 in

Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Druga poslovna delegacija lesnih in pohištvenih podjetij v Egiptu

20. Nov. 2023 @ 08:00 23. Nov. 2023 @ 17:00

Med 20. in 23. novembrom 2023 je bila v Kairu v Egiptu poslovna delegacija lesnih in pohištvenih podjetij. To je že druga tovrstna delegacija na tem obetajočem trgu.

Delegacije so se udeležila podjetja; MBS List d.o.o., Marušič d.o.o., Enter Life d.o.o., Donar d.o.o., Montpreis d.o.o. in Lesarski grozd. Podjetja so ponudniki žaganega in profiliranega lesa iglavcev in listavcev in notranje opreme, večina z izkušnjami pri izvozu na tuje trge, nekateri tudi v Egiptu. Predstavitveno brošuro delegacije najdete TUKAJ.

Delegacijo smo izvedli skupaj s HABIC – lesnim in pohištvenim grozdom iz Španije ter pohištvenim grozdom iz Transilvanije, Romunija, v okviru mednarodnega projekta “Furniture GO International“. Prvi dan delegacije smo imeli osrednji poslovni b2b matchmaking dogodek z egiptovskimi podjetji, ki so bila organizirana s strani svetovalnega podjetja. Dogodek je odprl veleposlanik Republike Slovenije v Kairu, g. Podlesnik ter ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Španije. Sledilo je predavanje egiptovske arhitektke in strokovnjakinje za trajnost ter poslovna srečanja.

Drugi dan smo se udeležili skupnega sestanka vseh treh delegacij s predstavniki egiptovskih organizacij s področja lesne in pohištvene industrije na Veleposlaništvu Španije. Namen sestanka je bil spoznavanje trenutne ekonomske situacije v Egiptu, stanje in interese njihove lesne in pohištvene industrije ter informiranje o poslovnih priložnostih. Z egiptovskimi organizacijami smo tudi navezali dolgoročne povezave. Dan je slovenska delegacija zaključila s poslovnim kosilom z egiptovskimi uvozniki lesa v rezidenci veleposlanika R Slovenije v Kairu g. Podlesnika.

Delegacijo smo zaključili s spoznavanjem Kaira in njegovih znamenitosti.

Lahko zaključimo, da je bila poslovna delegacija zelo uspešna in je pripomogla k nadaljnjem umeščenjem na tem trgu. Potencial za izvoz lesa in pohištva v Egipt je velik, ravno tako možnosti za sodelovanje. Egipt je tudi zelo dobro izhodišče za trgovanje z zalivskimi in afriškimi državami.


Dogodek je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, koordiniral pa ga je Lesarski grozd v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Kairu.