on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica za arhitekte “Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem” – Triplewood

04. Feb. 2019

4. februarja 2019 je bila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani izvedena izredno dobro obiskana delavnica »ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM«. Na delavnici je bilo predstavljeno najnovejše znanje, ki odgovarja na zahteve naročnikov in investitorjev glede estetskega izgleda lesenih stavb, ponujeni o bili tudi odgovori na spremenjene klimatske razmere ter odgovore na nove načine gospodarjenja z lesom za trajnostno in kvalitetno leseno gradnjo. Prednosti lesene gradnje so znane, ne samo zmanjšanje obremenitve okolja, hitrosti gradnje, vse bolj pomembne postajajo tudi druge prednosti kot so večja energetska učinkovitost lesenih stavb, njihova potresna varnost, večja kakovost bivanja in druge. Pri tem pa je glavni pogoj za trajnost predvsem kvalitetna lesena gradnja, ne samo z vidika estetike, ampak tudi funkcionalnosti, namembnosti in vzdrževanja lesenih stavb.

Predavatelji delavnice »ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM« pa niso ponudili le prenos najmodernejšega znanja o kvalitetni leseni gradnji, ampak tudi izkušnje z uporabo tega znanja v praksi. Le znanje o kvalitetni leseni gradnji, ki ga lahko uporabimo v praksi, pomeni dodano vrednost, ki bo omogočala nadaljnjo rast deleža lesene gradnje v Sloveniji, povečala stopnjo zaupanja in s tem rast deleža javnih lesenih stavb za trajno kulturo bivanja njihovih uporabnikov.

Več o programu delavnice najdete TUKAJ.

Reportažo z dogodka pa najdete TUKAJ.

V okviru delavnice ter v okviru mednarodnega projekta EUSALP TRIPLE WOOD, so bile v obliki mednarodne razstave, predstavljene dobre prakse lesene gradnje v Sloveniji in širše v Alpskem prostoru, zelo različne lesene stavbe, od privatnih do javnih lesenih zgradb in druge lesene infrastrukture, Razstava je bila na ogled na Biotehniški fakulteti v Ljubljani od 4. do 14. februarja 2019. Projekt TRIPLE WOOD si prizadeva za spodbujanje kulture trajnostne lesene gradnje v EUSALP makroregiji, kar prinaša socialne, ekološke in ekonomske koristi njenim skupnostim.

V okviru projekta se pripravlja v letu 2019 še več zanimivih dogodkov s strokovnimi predavanji za arhitekte ter potujočo razstavo! Sledite nam lahko na FB profilu Kvalitetna lesena gradnja – Triple wood:

Organizatorji dogodka:

Podrobnosti

Datum:
04. Feb. 2019
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Biotehniška fakulteta
Jamnikarjeva 101
Ljubljana, Slovenija