on 16.7.2024 in

Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Allview projekt – okrogla miza deležnikov na temo kadrov v lesni panogi

14. Apr. 2022 @ 09:30 11:30

Dne 14. april 2022 smo v Grand hotelu Union v Ljubljani izvedli dogodek v okviru Dnevov slovenskega lesarstva na temo problematike kadrov v lesni panogi.

Dogodek je uvodoma postregel z zanimivimi predavanji; Okvir prenove študijskih in srednješolskih programov (Nataša Hafner Vojčič, Sektor za srednje in višje šole, MIZŠ), prenova študijskih in srednješolskih programov na področju lesarstva (dr. Marko Petrič, UL BF ter Aleš Hus, Skupnost srednjih lesarskih šol), predstavitev mednarodnega projekta ALLVIEW (dr. Jože Kropivšek) in projekta KOCles 3 – Kompetenčni center za razvoj kadrov v lesarstvu (Bernard Likar).

V nadaljevanju je bila izvedena okrogla miza deležnikov iz lesne panoge “Kadri in poklici v lesarstvu, dualni sistem”, kjer se je izpostavilo ključne probleme ter predloge za izboljšanje izobraževanja, okrepitev vpisa ter promocijo poklica med mladimi. Zagotavljanje kadrov je namreč eden od največjih ter najkompleksnejših problemov lesna panoge, ne samo v Sloveniji temveč tudi drugje v EU.

Okrogle mize so se udeležili:

• Damir Orehovec, državni sekretar, MIZŠ
• Marko Kajzer, KAMPO d.o.o.
• Denis Stepančič, Podgorje d.o.o.
• prof. dr. Marko Petrič, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo
• Aleš Hus, Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor
Moderatorka razprave: mag. Darja Štarkl, Center RS za poklicno izobraževanje.


Dogodek je organiziral SPIRIT Slovenija, javna agencija, s podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorata za lesarstvo.