on 25.6.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Uspešna gospodarska delegacija pohištvenikov na sejem NeoCon Chicago, ZDA

12 junija @ 08:00 16 junija @ 17:00

Med 12. in 16. junijem 2022 je bila v Chicagu Združene države Amerike delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po delegacijah v letih 2017 (New York), 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh) in 2019 (Chicago).

Delegacije so se hibridno udeležila podjetja; MURALES d.d., DONAR d.o.o., VUDEX d.o.o., L.ASK d.o.o., Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p. ter Lesarski grozd. Gre za profilirane ponudnike, večina z izkušnjami pri izvozu na trg ZDA, ki trg ZDA nagovarjajo z nišnimi, »high-end« ter contract izdelki in storitvami. Predstavitveno brošuro delegacije lahko najdete TUKAJ.

V Chicagu smo si ogledali zelo dobro obiskan sejem industrijskega oblikovanja pohištva in opreme za pisarniške in delovne prostore NeoCon in se sestali s potencialnimi ameriškimi partnerji. Poleg tega je bilo organiziran tudi online dogodek v kombinaciji z mednarodnim projektom “Furniture Go International“, kjer smo pridobili veliko koristnih informacij o poslovnem okolju v ZDA ter štirih hot spotih na področju pohištva; New York, High Point, Chicago ter Las Vegas. Organizirano je bilo tudi srečanje s slovensko skupnostjo v Slovenskem kulturnem centru v Lemontu.

Zaključimo lahko, da je bila delegacija zelo uspešna, tako s poslovnega kot z vidika vpogleda v trende na področju pohištva za pisarne in delovne prostore. Potencial za izvoz pohištva v ZDA je zelo velik, potrebno pa je nadaljevati krepitvijo sodelovanja z obstoječimi ter z iskanjem novih partnerjev in posrednikov, pa tudi z vzpostavljanjem logistike.


Dogodek je organiziral SPIRIT Slovenija, javna agencija, s podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorata za lesarstvo, koordiniral pa ga je Lesarski grozd v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije. Pri izvedbi dogodka je aktivo sodeloval Slovensko-ameriški poslovni klub iz Clevelanda.