on 1.12.2023 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Posvet »Odslužen les – priložnosti in izzivi«

10. Nov. 2016 @ 13:00 - 15:59

rewobioref-ljubljana-nov16-1

Kljub temu, da se v Evropi trenutno soočamo s presežki lesa, strokovnjaki v bližnji prihodnosti (2020 -2050) zaradi različnih dejavnikov povečevanja rabe lesa pričakujejo pomanjkanje te plemenite surovine. Zato odslužen les postaja vedno bolj pomemben vir surovin za proizvodnjo novih proizvodov, materialov in kemikalij. Les ima lahko več življenjskih krogov. Pri lesu lahko dosežemo dve ali tri stopnje uporabe: najprej ga uporabimo kot žagan les, drugič v reciklirnem procesu za proizvodnjo plošč in papirja in na koncu za pridobivanje energije ali kot vir bio-kemikalij. Na posvetu “Odslužen les – priložnosti in izzivi”, ki je potekal 10.11.2016 v okviru ob sejemskih dejavnosti sejma Ambient Ljubljana smo udeležence seznanili z najnovejšimi raziskavami na področju odsluženega lesa in izzivih pri njegovi uporabi.

Predstavljena sta bila projekta CaReWood in ReWoBioRef ter primere dobre prakse ravnanja z odsluženim lesom v podjetjih M Sora d.d. in CEP d.o.o..

Glavni organizator je bilo Društvo inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana, ob sodelovanju z UNI LJ, UP, M Sora in Lesarskim grozdom.

 

 

Podrobnosti

Datum:
10. Nov. 2016
Ura:
13:00 - 15:59
Kategorija Dogodek: