on 16.7.2024 in

Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poslovna delegacija lesarjev in pohištvenikov v Toronto, Kanada

23 junija @ 10:00 28 junija @ 15:00

Od 23. do 28. junija 2024, je bila uspešno izvedena gospodarska delegacija šestih lesnih in pohištvenih podjetij v Toronto, Kanada. Gre za drugo tovrstno delegacijo s ciljem nadaljnjega poglabljanje znanja o tem trgu ter utrjevanje poslovnih kontaktov po delegaciji v lanskem letu.

Cilj letošnje delegacije v Kanadi je bil seznanitev s trendi na trgu ter v pohištveni panogi ter poiskati nov poslovne priložnosti in kontakte. Delegacije so se udeležili predstavniki šestih podjetij; Vudex d.o.o., Atrium Novi interieri d.o.o., Moba d.o.o., Leska d.o.o., Trilobit d.o.o., Most d.o.o., Melu d.o.o. ter Lesarskega grozda. Gre za ponudnike pohištva in tehnologij obdelave lesa z izkušnjami pri izvozu, ki trg Kanade nagovarjajo z nišnimi izdelki za opremo interierjev po naročilu ter kontrakt izdelki. Brošura delegacije je dosegljiva TUKAJ.

Delegacija je obiskala Toronto v Kanadi, ki je med najhitreje rastočimi mesti Severne Amerike in zato ponuja zelo veliko priložnosti tudi za izvoz pohištva in lesnih izdelkov. Srečala se je z Wood Manufacturing Cluster of Ontario ter obiskala College Conestoga v Kitchenerju. Obiskali so več showroomov ter proizvajalce in prodajalce tehnološke opreme ter vzpostavili nove poslovne povezave z kanadskimi podjetji. Člani delegacije so dobili zelo dober vpogled v kanadski trg in možnosti za izvoz pohištva ter opreme na ta trg, ki ima z EU sklenjen prostocarinski sporazum.

Delegacija se je srečala tudi s kanadsko-slovenskimi podjetniki v okviru Kanadsko-slovenske gospodarske zbornice ter se udeležila slovesnosti ob Dnevu državnosti, ki jo naši zdomci praznujejo z dvigom zastave na mestni hiši Toronta.

»Naša pričakovanja na Kanadskem trgu, ki je zelo perspektivni izvozni trg za pohištvenike, so bila predvsem nove poslovne povezave in pridobitev koristnih informacij o trendih, poslovnem okolju in pogojih za izvoz pohištva. Glede na pozitivno oceno udeležencev delegacije, je ta dosegla svoje cilje. Letos pa imamo v načrtu še jesenski delegaciji v Nemčijo ter Albanijo.«, je povedal Bernard Likar iz Lesarskega grozda.


Delegacijo je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Koordinacijo izvedba pa je zagotovil Lesarski grozd ob sodelovanju GZS – Združenja lesne in pohištvene industrije, Veleposlaništva RS v Ottawi ter Kanadsko-Slovenske gospodarske zbornice iz Toronta.