on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mednarodna virtualna b2b srečanja s slovenskimi lesnimi in pohištvenimi podjetji

09. Jun. 2021 @ 12:30 14:20

V okviru drugega DNEVA SLOVENSKEGA LESARSTVA, 9. junija 2021 so potekala virtualna individualna poslovna srečanja (b2b) z mednarodno udeležbo na virtualni platformi TUKAJ .

Program delegacije je obsegal uvodni pozdrav Danila Antona Ranca, generalnega direktorja Direktorata za lesarstvo pri MGRT, predstavitev slovenske lesne in pohištvene panoge ter udeležencev sestankov ter virtualne individualne poslovne (b2b) sestanke.

g. Danilo Anton Ranc, generalni direktor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo

B2b poslovnih srečanj so se udeležila slovenska lesna in pohištvena podjetja ter podjetniki; Marles hiše, Jelovica hiše, Rihter, Ekoart, Lesoteka hiše, Alples, Murales, Donar, Gonzaga-Pro, ATRIUM Novi interierji, Metalika, Vudex, Mizarstvo Kraljic, Space-ing, Montpreis, Studio DREVO in LES CAD.

Dogodka se je skupaj udeležilo 70 podjetij s področja gradnje z lesom, pohištva, arhitekti, agenti, trgovci na drobno / veletrgovci in združenja / grozdi iz 18 držav. Izvedena je bila široka promocija dogodka v EU.

“Slovenska lesna industrija je bila že od nekdaj povezana predvsem s sosednjimi državami, danes pa je še bolj mednarodno usmerjena. Tovrstna srečanja so ključna za iskanje novih poslovnih priložnosti na domačih in tujih tržiščih.«, je povedal generalni direktor Direktorata za lesarstvo Danilo-Anton Ranc na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je podprlo tovrstna poslovna srečanja.


Dogodek je organiziral SPIRIT Slovenija, javna agencija s podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorata za lesarstvo, koordiniral pa ga je Lesarski grozd v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije.