on 4.10.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Lesarski grozd se je udeležil EFIC Furniture Day 2022

19 maja @ 10:00 16:00

Dne 19. maja 2022 smo se udeležili konference “Furniture Day 2022”, ki jo je organizirala EFIC – evropska konfederacija pohištvene industrije.

Konferenca je bila namenjena temam kot so digitalizacija, zelen prehod ter vpliv Ukrajinsko-Ruske vojne na dobavne verige in poslovanje pohištvene panoge v EU. Izkazuje se, da bo pohištvena industrije v prihodnjih letih doživela temeljito spremembo svojega poslovanja, predvsem z vidika zahtev na področju zmanjševanja vplivov industrije na podnebne spremembe. Tako digitalizacija kot zeleni prehod oz. krožna ekonomija prinaša tudi izjemno veliko priložnost, obenem pa pomanjkanje delovne sile in motnje oz. spremembe na dobavnih verigah in cena energije zbujajo veliko skrbi podjetjem. Situacije je skoraj identična po celi EU in širše. Ve o konferenci najdete TUKAJ.

Dogodek je bil tudi odlična priložnost za vzpostavljanje novih kontaktov z sorodnimi organizacijami na področju pohištva v EU ter za pogovore o novih sodelovanjih. V okviru novoustanovljene iniciative “Cluster of Clusters” ki deluje v okviru EFIC, smo se tudi lotili prvih korakov k konkretno sodelovanje.