on 4.10.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Izhodna gospodarska delegacija pohištvenikov v Milano, Supersalone

07. Sep. 2021 @ 06:00 08. Sep. 2021 @ 23:00

7. in 8. septembra 2021, je bila uspešno izvedena dvodnevna gospodarska delegacija pohištvenih podjetij  na sejem Salone del Mobile  – Supersalone 2021. Delegacijo so skupaj organizirali Javna agencija SPIRIT Slovenija, Direktorat za lesarstvo pri MGRT, GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije in Lesarski grozd ob podpori Generalnega konzulata v Milanu.

Udeleženci delegacije so si ogledali sejem Salone Del Mobile – Supersalone, ki je letos potekal v obliki kurirane razstave novosti na področju pohištva ter razstavo Centra za kreativnost in MAO, ki je v tem času gostovala v Tortona Superstudio Più v Milanu. Poleg tega so imeli člani delegacije organizirana poslovna B2B srečanja z italijanskimi agenti, podjetji, oblikovalci oziroma arhitekti. Delegacijo so sestavljala podjetja Gonzaga-PRO d.o.o., Donar d.o.o., Klun Ambienti d.o.o., C.E.T.A. d.o.o., Mizarstvo Florjančič d.o.o., Turk M&Z d.o.o. ter Lesarski grozd.

Povzamemo lahko, da je bil delegacija zelo uspešna, saj so udeleženci vzpostavili več novih ter utrdili obstoječe poslovne kontakte, sejem Supersalone ter razstava v Superstudio Più pa so udeležencem dali  zelo dober vpogled v trende v razvoju pohištva. Mnenje udeležencev delegacije je bilo, da je potrebno nadaljevati s tovrstnimi delegacijami, saj je italijanski trg zelo pomemben.

»Gre za prvo delegacijo lesarjev v živo od zime leta 2019, ko je začel izbruh COVID-19, kar nas navdaja z upanjem na nadaljnjo normalizacijo tovrstne podpore na tujih trgih. V času zaostrenih pogojev zaradi pandemije, smo uspeli podporo lesarskim podjetjem na tujih trgih izvajati v načrtovanem obsegu preko on-line platform za b2b ter tako pomagati podjetjem v najtežjem času. Naša pričakovanja na italijanskem trgu, ki predstavlja za Nemčijo drugi največji izvozni trg za pohištvenike, so bila na tokratni delegaciji predvsem nove poslovne povezave z oblikovalskimi in arhitekturnimi biroji ter agenti. V načrtu v naslednjih mesecih, pa imamo še delegacije na sejme NeoCon Chicago v ZDA, MADE EXPO Milano ter svetovno razstavo EXPO Dubaj«, je povedal Bernard Likar iz Lesarskega grozda.

Milano, Italy
Italy