on 29.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FORESDA – Sestanek partnerjev v Opatiji, Hrvaška

06. Jun. 2017 - 07. Jun. 2017

6. in 7. junija je v Opatiji na Hrvaškem potekal drugi sestanek partnerstva na projektu FORESDA, ki poteka v okviru podonavskega transnacionalnega programa Evropske komisije. Partnerji so uskladili prve aktivnosti na projektu na analizi stanja inovativnega okolja v sektorju ter se dogovorili glede izvedbe naslednjih aktivnosti.

Projekt FORESDA povezuje 13 partnerjev in poteka v okviru podonavskega transnacionalnega programa, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Glavni namen projekta je okrepiti mrežo obstoječih t.im. podpornih institucij v korist krepitve inovacij in razvoja v podjetjih gozdno-lesnega sektorja ter tako neposredno prispevati k uresničevanju ciljev politik pametnih specializacij v državah partnericah projekta.

Sestanek partnerstva je bil organiziran ob 14. mednarodni lesno-tehnološki konferenci, ki tradicionalno povezuje podjetja in institucije lesnega sektorja hrvaške pa tudi širšega dela JV Evrope.

V sklopu programa sestanka so si partnerji ogledali tudi večjo proizvodnjo žaganega lesa listavcev v podjetju Cedar v Vrboskem.

Podrobnosti

Začetek:
06. Jun. 2017
Zaključek:
07. Jun. 2017
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Opatija
Opatija, Croatia
Telefon:
Croatia