on 27.9.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ALLVIEW Erasmus+ četrti sestanek partnerstva

13 marca @ 10:00 14 marca @ 14:00

13.in 14. marca 2022 je bil virtualno izveden četrti sestanek partnerstva na evropskem projektu ALLVIEW Erasmus+.

Cilj projekta ALLVIEW je posodobiti poklicno izobraževanje in usposabljanje z povezovanjem partnerjev iz evropske lesne in pohištvene industrije. Projekt ALLIEW povezuje 22 partnerjev iz 8 EU držav.

Partnerji so na sestanku pregledali izvajanje aktualnih aktivnosti projekta ter se dogovorili za aktivnosti v naslednjem obdobju. Na projektu so že nastali prvi rezultati, ki bodo v nadaljevanju projekta osnova za razvoj novih učnih vsebin za lesni in pohištveni sektor v EU.

Projekt ALLVIEW je sicer zasnovan z dolgoročnim ciljem vzpostavitve transnacionalne platforme izvajalcev izobraževanja, države in gospodarstva za posodobitev vsebin poklicnega izobraževanja in usposabljanja v lesni in pohištveni panogi. Projekt spodbuja inovativnost in odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju s sodelovanjem lokalnih partnerjev. Prizadevamo si zagotoviti visokokakovostne poklicne spretnosti, podpiramo podjetniške dejavnosti, širimo inovacije in delujmo kot središča znanja in inovacij za podjetja.

Med drugim je bila izvedena tudi poglobljena raziskava o tehnologijah razširjene, virtualne in mešane resničnosti, da bi ugotovili, katera od teh impresivnih tehnologij je bolj primerna in koristna za uporabo v izobraževanju in poučevanju, natančneje v pohištvenem in lesnem sektorju.
Pospešeno se pripravlja tudi program za izmenjavo študentov in učiteljev med posameznimi evropskim partnerji. V študentsko izmenjavo se je vključilo tudi 10 slovenskih lesarskih podjetij.