By on 27.11.2021 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

VABILO – Strokovni ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijski Štajerski za arhitekte in projektante

16 decembra @ 07:00 21:00

16. decembra 2021, organiziramo strokovni ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijski Štajerski.

Slovenija zasleduje cilj čim večjega deleža novogradenj z čim višjim deležem uporabe lesa in lesnih tvoriv. V ta namen je sprejeta tudi Uredba o Zelenih javnih naročilih, s katero država želi povečati uporabo lesa ter generirati primere dobre prakse, ki jim bodo sledili tudi v zasebnem sektorju. V tem smislu je pomembno poznati primere in razvoj kvalitetne gradnje z lesom, pametnih, tehnološko, energetsko ter ekološko naprednih stavb. Strokovni ogledi primerov referenčnih stavb lesene gradnje v tujini, pripomorejo k boljšemu razumevanju zadnjega stanja tehnologije in arhitekture lesene gradnje.

Vabljeni so arhitekti in projektanti ter strokovnjaki, ki bi se radi seznanili z novejšimi lesenimi gradnjami pri naših sosedih. Program ogleda predvideva različne tipologije stavb med drugimi tudi objekt v gradnji v Gradcu.

Program ogleda objektov*

  1. Gradbišče 6-nadstropne lesene stavbe
  2. Apartmaji s polno storitvijo ARGOS Bubbles
  3. Stanovanjska stavba Max-Mell-Allee
  4. Šola Viktor Kaplan Andritz
  5. Stanovanjska soseska Quartier 7, ki vsebuje;

-Stanovanjska gradnja Hummelkaserne
-Dom za ostarele Peter Rosegger
-Center Reininghaus Süd

*organizator dogodka si pridržuje pravico spremembe programa.

Odhod 16. december 2021 ob 7.00 izpred stavbe GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

Avtomobil lahko parkirate na zunanjem parkirišču ob stavbi GZS. Predviden povratek okrog 21.00.

Zagotovljen je avtobusni prevoz Ljubljana – Gradec, okrepčilo (sendvič+sok) in strokovno vodenje z razlago v angleščini. Dogodek je prijavljen na ZAPS in IZS za kreditne točke**.

**Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem ogledu pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Dogodek je brezplačen, število mest je omejeno!

Prijave zbiramo do 2. decembra 2021 preko on-line prijavnice TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

Opomba: Skladno z veljavnimi ukrepi z namenom preprečevanja širjenja okužbe z virusom Sars-Cov-2 v Avstriji je pogoj za udeležbo na dogodku izpolnjevanje pogoja PC, ki se bo preverjal pred vstopom na avtobus ob odhodu. Udeleženci morajo organizatorju omogočiti preverjanje izpolnjevanja tega pogoja.


Aktivnost je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Direktorat za lesarstvo.


Soorganizatorja: