By on 27.11.2021 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je minil.

VABILO – Gospodarska delegacija lesarjev na svetovno razstavo EXPO 2020 Dubaj

19 novembra Ves dan

Avtor projekta arhitekturni biro Magnet design oz avtorja Robert Klun udiarh in Sandi Pirs udiarh.

Svetovne razstave EXPO Dubaj 2020, ki je odprta med oktobrom 2021 in marcem 2022, se bo po predvidevanjih udeležilo preko 25 milijonov obiskovalcev. Svetovna razstava je vedno odlična priložnost tudi za nove poslovne kontakte, ne samo v državi gostiteljici temveč v svetovnem merilu. Celotno dogajanje na EXPO bo gravitiralo na slovenskem paviljonu, ki s nahaja na elitni lokaciji in predstavlja izhodiščno točko za vse slovenske delegacije in dogajanja.

Program dogodkov je na slovenskem paviljonu organiziran v več sklopih, od katerih je za področje lesa in pohištva/interierjev ključen sklop TRAJNOSTNI RAZVOJ, ZELENE TEHNOLOGIJE IN LES, ki bo med 16. in 29. januarjem 2022.

Lesarski grozd, v partnerstvu z Gospodarsko zbornico Slovenije, SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktoratom za lesarstvo vabi predstavnike slovenskih podjetij s področij lesne in pohištvene panoge  k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki se bo v času od 16. do 20. januarja 2022 udeležila svetovne razstave EXPO 2020 Dubaj.

Udeleženci bodo imeli možnost:

 • aktivne udeležbe na slovenskem poslovnem forumu,
 • poslovnega mreženja s potencialnimi poslovnimi partnerji ciljnih tujih trgov,
 • strokovno vodenega obiska slovenskega in izbranih tujih paviljonov na EXPO 2020 Dubaj

OKVIRNI PROGRAM

Nedelja, 16. januar 2022

 • Let Ljubljana – Dubaj FLYDUBAI (14.00 – 22.50), skupinski prevoz letališče – hotel

Ponedeljek, 17. januar 2022

 • Opcijsko: obiski tujih paviljonov EXPO 2020
 • Uraden sprejem udeležencev delegacije na SLO paviljonu
 • *SLO poslovni forum “Les – trajnostni material prihodnosti” v okviru »CIRCULAR EUROPE DAYS«
 • Poslovno kosilo z mednarodno udeležbo, *neformalno poslovno mreženje na SLO paviljonu
 • Opcijsko: voden, skupinski ogled izbranih paviljonov EXPO 2020 Dubaj

Torek, 18. januar 2022

 • Opcijsko: obiski tujih paviljonov EXPO 2020 in *neformalno poslovno mreženje
 • Opcijsko: poslovno kosilo z mednarodno udeležbo, *neformalno poslovno mreženje
 • Opcijsko: obiski tujih paviljonov EXPO 2020
 • Večerni sprejem na SLO paviljonu za VIP goste

Sreda, 19. januar 2022

 • Opcijsko: obiski tujih paviljonov EXPO 2020 in *neformalno poslovno mreženje
 • Opcijsko: ogled mesta

Četrtek, 20. januar 2022

 • Skupinski prevoz hotel – letališče, let Dubaj – Zagreb FLYDUBAI (10.00 – 13.30)

Organizator dogodka, si pridržuje pravico spremembe programa.

Pomembno! Delegacija bo organizirana glede na dane omejitve števila udeležencev s strani EXPO Dubaj. V okviru delegacije se  predvideva oblikovanje skupine s poslovnimi udeleženci in skupine s institucionalnimi udeleženci. Iz vsake organizacije se lahko delegacije udeležita do dve osebi. Del programa namenjen le poslovnim udeležencem je označen s *. Udeleženci se lahko odločijo tudi za skrajšan program z odhodom v Ljubljano 19. januarja, kar uredi ob prijavi z turistično  agencijo.

Prijave
Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij s področja lesne in pohištvene panoge  ter udeležence, ki se navezujejo na to panogo, vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdite preko elektronskega obrazca najkasneje do 19. novembra 2021, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bo upoštevana relevantnost podjetij glede na področja obravnavane delegacije ter vrstni red prijav. PRIJAVE SO ZAKLJUČENE!

Po prijavi boste s strani turistične agencije Univerzum, prejeli predračun za plačilo deleža stroška rezervacije letalske karte v višini 400 EUR / udeleženca. Po vplačilu je vaša prijava dokončna.

Brezplačna odjava udeležbe v delegaciji je mogoča do trenutka vplačila deleža stroška rezervacije letalske karte in sicer s poslanim e-sporočilom preko obrazca TUKAJ. V primeru odjave po tem, se vplačan znesek zadrži za kritje administrativnih stroškov.

Po izteku roka za prijave bo za udeležence delegacije organiziran pripravljalni sestanek kjer bo podrobneje predstavljena izvedba programa obiska ter sestava gospodarske delegacije.


Kontakt za dodatne informacije je Lesarski grozd, Bernard Likar. Pišete mu lahko preko obrazca TUKAJ.


Stroški udeležbe

Udeleženci krijejo neposredne, lastne stroške potovalnega aranžmaja. Informativni stroški skupinskega potovalnega aranžmaja 16. – 20.1.2022, znašajo okvirno 1.167 EUR in vključujejo povratno letalsko vozovnico v ekonomskem razredu s Fly Dubai na relaciji Ljubljana-Dubaj-Zagreb, z vključeno prtljago, nočitve z zajtrkom v enoposteljnih sobah v izbranem hotelu 4*, transfer letališče – hotel – letališče, transfer na povratku iz Zagreba v Ljubljano, zavarovanje rizika odpovedi v višini 6,55% (vključno s Covid – 19 zavarovanjem) in veljajo na dan objave vabila, ob predpostavki minimalno 10 naročnikov skupinskega potovalnega aranžmaja.

Za aranžma 16.-19.1.2022 z letalskim prevozom Ljubljana-Dubaj-Ljubljana, znaša informativna cena 1.002 EUR.

Udeleženci delegacije potovalni aranžma lahko uredijo preko turistične agencije, ki ureja skupinski potovalni aranžma za slovensko gospodarsko delegacijo, z možnostjo upoštevanja individualnih želja posameznega naročnika potovalnega aranžmaja. Kontakt agencije je UNIVERZUM, V SVET d.o.o., Nada Balažic, T 01 232 0902, E nada@universum.si.

 
Možnost sofinanciranja 60% stroškov udeležbe.

Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o udeležbi v gospodarski delegaciji, ki ga posameznem članu gospodarske delegacije izda Gospodarska zbornica Slovenije. Do pridobitve potrdila o udeležbi so upravičeni tisti člani gospodarske delegacije, ki so se udeležili poslovnega foruma ter izpolnili anketo o zadovoljstvu ob zaključku uradnega programa obiska delegacije.

Za udeležbo na delegaciji je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja. Več  o pogojih za vstop v Dubaj najdete TUKAJ.

Predstavitev poslovnega okolja Združenih arabskih emiratov


Dogodek organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo- Direktorata za lesarstvo.