on 2.10.2022 in

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gospodarska delegacija pohištvenikov na Švedsko

6 septembra @ 08:00 9 septembra @ 17:00

Med 6. in 9. septembrom 2022 je bila na Švedskem delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za prvo tovrstno organizirano delegacijo pohištvenikov na ta perspektivni trg.

Delegacije so se hibridno udeležila podjetja; ERGO VITAE d.o.o., VUDEX d.o.o., MLINAR pohištvo d.o.o., MURALES d.d., L.ASK d.o.o. ter Lesarski grozd. Gre za ponudnike opreme interierjev, pohištva in elementov, večina z izkušnjami pri izvozu na tuje trge zahodne Evrope in Skandinavije. Predstavitveno brošuro delegacije lahko najdete TUKAJ.

Ogledali smo si muzej IKEA v Älmhultu ter proizvodnjo enega večjih švedskih proizvajalcev pohištva podjetja Kinnarps v Skillingarydu, ki se nahaja v samem središču Švedske pohištvene industrije – Smålandu. Poleg tega so bila s strani Interior Cluster Sweden organizirana tudi poslovna srečanja s švedskimi podjetji ter hibridni dogodek Furniture Go International, kjer smo pridobili veliko koristnih informacij o poslovnem okolju na Švedskem in njihovi pohištveni industriji.

Delegacija je nato v Stockholmu obiskala muzej pohištva, ki ga vodi priznani arhitekt Lars Bülow ter na Stockholm Design Week več showroomov znanih švedskih pohištvenih podjetijLammhultsJohanson DesignHorreds, Blå Station, Källemo,… ) ter z njimi imela poslovne sestanke.

Zaključimo lahko, da je bila delegacija zelo uspešna, tako s poslovnega kot z vidika vpogleda v trende na področju Švedskega dizajna. Potencial za izvoz pohištva na Švedsko je zelo velik, potrebno pa je nadaljevati s krepitvijo sodelovanja.


Dogodek je organiziral SPIRIT Slovenija, javna agencija, s podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorata za lesarstvo, koordiniral pa ga je Lesarski grozd v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije.