By on in

Loading Dogodki

Past Dogodki

Dogodki Search and Views Navigation

december 2018

FORESDA delavnica za generiranje idej za nove skupne izzive

12. Dec. 2018
Gornji Grad Slovenija

12. decembra 2018 je v Gornjem Gradu potekala FORESDA delavnica za generiranje novih idej. Na delavnici je sodelovalo več udeležencev iz MSP kot tudi raziskovalnih in razvojnih institucij, s ciljem povezati MSP in inovacijske akterje iz različnih sektorjev v regiji ter ustvariti nove inovacijske dejavnosti. Delavnica je bila zelo informativna in plodna ter je ponudila več idej za možne inovativne ukrepe.

Preberite več »

januar 2019

Lesarski grozd na delavnici projekta WoodCircus na Poljskem

januar 31

Lesarski grozd je bil s strani Innorenew COE, 31. 1. 2019 povaljen na prvo delavnico projekt WoodCircus za deležnike v Varšavi, Poljska. Na delavnici so partnerji projekta skupaj z deležniki razpravljali o trenutnem stanju na področju uvajanja krožne ekonomije, ponovne uporabe in recikliranja lesa. Poleg tega so na delavnici pregledali, kako bi lahko stranske proizvode pri predelavi lesa še bolje izkoristili. Delavnica se je zaključila s pripravo načrta za nadaljnje delo in razvoj projekta.

Preberite več »

februar 2019

Delavnica za arhitekte “Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem” – Triplewood

februar 4
Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva 101
Ljubljana, Slovenija

4. februarja 2019 je bila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani izvedena izredno dobro obiskana delavnica »ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM«. Na delavnici je bilo predstavljeno najnovejše znanje, ki odgovarja na zahteve naročnikov in investitorjev glede estetskega izgleda lesenih stavb, ponujeni o bili tudi odgovori na spremenjene klimatske razmere ter odgovore na nove načine gospodarjenja z lesom za trajnostno in kvalitetno leseno gradnjo. Prednosti lesene gradnje so znane, ne samo zmanjšanje obremenitve okolja, hitrosti gradnje, vse bolj pomembne postajajo…

Preberite več »

Razstava TRIPLE WOOD na Oddelku za lesarstvo

februar 15 - februar 28

Med 15. in 28. februarjem 2019, je bila na UL BF, Oddeleku za lesarstvo, na ogled potujoča razstava mednarodnega projekta TRIPLE WOOD, katerega namen je promocija kulture lesene gradnje v Sloveniji ter širše v alpskem prostoru. V letu 2019 se bo tako odvilo še več tovrstnih razstav in strokovnih dogodkov s fokusom na arhitektih. Projekt TRIPLE WOOD podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo ter prehrano.

Preberite več »

marec 2019

Izhodna poslovna delegacija lesarjev v Milano 2019

marec 14 - marec 15
Made Expo Milano Italija

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) v sodelovanju z Lesarskim grozdom in Centrom za mednarodno poslovanje pri GZS, so med 14. in 15. aprilom 2019 organizirali izhodno poslovno delegacijo lesarjev v Milano. Poslovna delegacija je potekala za časa sejma MADE EXPO Milano 2019, kar je bila tudi dobra priložnost, da se seznani s trendi na področju gradnje in opreme stavb. Italija predstavlja…

Preberite več »
+ Izvozi dogodeke