By on in

Loading Dogodki

Past Dogodki

Dogodki Search and Views Navigation

december 2018

FORESDA Novice št.4

05. Dec. 2018

Vabljeni k branju najnovejših novic s projekta FORESDA! FORESDA_Newsletter_No4   Sledite nam lahko tudi preko: LINKEDIN FACEBOOK TWITTER

Preberite več »

Letna seja sveta zavoda Lesarski grozd

12. Dec. 2018
Gornji Grad Slovenija

12. decembra 2018, je v Gornjem Gradu potekala redna letna seja Sveta zavoda Lesarski grozd, na kateri so člani Sveta zavoda obravnavali letno poročilo o delovanju grozda v letu 2018 ter sprejeli leni načrt delovanja grozda v letu 2019. Predhodno je bil na korespondenčni seji Sveta zavoda potrjen tudi sprememba Statuta zavoda ter nov mandat direktorju zavoda.

Preberite več »

FORESDA delavnica za generiranje idej za nove skupne izzive

12. Dec. 2018
Gornji Grad Slovenija

12. decembra 2018 je v Gornjem Gradu potekala FORESDA delavnica za generiranje novih idej. Na delavnici je sodelovalo več udeležencev iz MSP kot tudi raziskovalnih in razvojnih institucij, s ciljem povezati MSP in inovacijske akterje iz različnih sektorjev v regiji ter ustvariti nove inovacijske dejavnosti. Delavnica je bila zelo informativna in plodna ter je ponudila več idej za možne inovativne ukrepe.

Preberite več »

januar 2019

Lesarski grozd na delavnici projekta WoodCircus na Poljskem

januar 31

Lesarski grozd je bil s strani Innorenew COE, 31. 1. 2019 povaljen na prvo delavnico projekt WoodCircus za deležnike v Varšavi, Poljska. Na delavnici so partnerji projekta skupaj z deležniki razpravljali o trenutnem stanju na področju uvajanja krožne ekonomije, ponovne uporabe in recikliranja lesa. Poleg tega so na delavnici pregledali, kako bi lahko stranske proizvode pri predelavi lesa še bolje izkoristili. Delavnica se je zaključila s pripravo načrta za nadaljnje delo in razvoj projekta.

Preberite več »

februar 2019

Delavnica za arhitekte “Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem” – Triplewood

februar 4
Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva 101
Ljubljana, Slovenija

4. februarja 2019 je bila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani izvedena izredno dobro obiskana delavnica »ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM«. Na delavnici je bilo predstavljeno najnovejše znanje, ki odgovarja na zahteve naročnikov in investitorjev glede estetskega izgleda lesenih stavb, ponujeni o bili tudi odgovori na spremenjene klimatske razmere ter odgovore na nove načine gospodarjenja z lesom za trajnostno in kvalitetno leseno gradnjo. Prednosti lesene gradnje so znane, ne samo zmanjšanje obremenitve okolja, hitrosti gradnje, vse bolj pomembne postajajo…

Preberite več »
+ Izvozi dogodeke