By on in |

Loading Dogodki
Find Dogodki

Past Dogodki

Dogodki List Navigation

november 2017

Študijski obisk na temo digitalizacije v Nemčiji

14. Nov. 2017

14. novembra 2017 je bil organiziran študijski obisk partnerjev KOCles 2.0 v Karlsruhe v Nemčiji, kjer so si ogledali primere podjetij ter institucij, ki so dejavne na področju digitalizacije. Nemčija je namreč že več let nazaj sprejela zelo ambiciozno nacionalno politiko za digitalizacijo gospodarstva. Študijskega obiska so se udeležili predstavniki podjetij LIP Bled in LIP Bohinj, M Sora, Alples, Gonzaga-Pro, Akron, Menina, Mizarstvo Florjančič in Mizarstvo Potočnik ter predstavniki MGRT, JŠRIPS, GZS in Lesarskega grozda.

Preberite več »

FORESDA sestanek konzorcija v Bukarešti

21. Nov. 2017 - 22. Nov. 2017
Bukarešta Romunija

21. in 22. novembra 2017 je bil v Bukarešti, Romunija, izveden četrti sestanek partnerjev na projektu FORESDA. Partnerji so temeljito pregledali izvedene aktivnost, izvedli nekaj intenzivnih delavnic ter začrtali ambiciozne aktivnosti v prihodnjem obdobju. Analiza potreb in priporočil za razvoj sektorja, pilotna inovativna okolja s tehničnimi kompetencami posameznih regij, oblikovanj mreš in projektov ter krepitev kapacitete partnerjev so le nekatere od tem na katere so partnerji fokusirani. Podrobnejše poročilo najdete TUKAJ.

Preberite več »

Lesarski grozd v prispevku TV Maribor

24. Nov. 2017

24. novembra 2017 je bil v oddaji TV Maribor “IZIVI – Obrt in podjetništvo” objavljen prispevek glede podpornega okolja v lesarstvu, kjer je nastopil tudi Bernard Likar iz Lesarskega gozda (od 10:13 do 21:40).

Preberite več »
december 2017

FORESDA delavnica o ukrepih za izboljšanje sektorskega podpornega okolja

06. Dec. 2017
GZS Ljubljana, Slovenija

6. decembra 2017 je bila organiziran sestanek delovne skupine deležnikov o ukrepih za izboljšanje sektorskega podpornega okolja. Nabor potrebnih ukrepov za okrepitev in izboljšanje t.im. podpornega okolja, je bil pripravljen z namenom, da bi podporno okolje s svojimi aktivnostmi ter storitvami še bolje služilo podjetjem v sektorju pri njenem razvoju.

Preberite več »

Srečanje med Interreg projektoma S3-4AlpClusters in FORESDA

11. Dec. 2017
SVRK Ljubljana, Slovenija

11. decembra 2017 je bil izveden usklajevalni sestanek med projektoma FORESDA in S3-4AlpClusters. Udeleženci so izmenjali izkušnje na projektih, si izmenjali koristne podatke ter se dogovorili za sodelovanje. S strani projekta FORESDA se je sestanka udeležil Bernard Likar (Lesarski grozd), s strani projekta S3-4AlpClusters pa Gorazd Jenko z ekipo Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Sektor za koordinacijo pametne specializacije.

Preberite več »
+ Export Events