By on in |

Loading Dogodki
Find Dogodki

Past Dogodki

Dogodki List Navigation

junij 2017

FORESDA – Sestanek partnerjev v Opatiji, Hrvaška

junij 6 - junij 7
Opatija Opatija, Croatia + Google Map

6. in 7. junija je v Opatiji na Hrvaškem potekal drugi sestanek partnerstva na projektu FORESDA, ki poteka v okviru podonavskega transnacionalnega programa Evropske komisije. Partnerji so uskladili prve aktivnosti na projektu na analizi stanja inovativnega okolja v sektorju ter se dogovorili glede izvedbe naslednjih aktivnosti. Projekt FORESDA povezuje 13 partnerjev in poteka v okviru podonavskega transnacionalnega programa, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Glavni namen projekta je okrepiti mrežo obstoječih t.im. podpornih institucij v korist krepitve…

Preberite več »
julij 2017

Srečanje med Interreg projektoma DanuBioValNet in FORESDA

julij 4
MIZŠ Ljubljana, Slovenija + Google Map

Dne 4. julija 2017 je bil v prostorih Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS spoznavno srečanje med Interreg projektoma DanuBioValNet (Peter Volasko in Gregor Švajger, MIZŠ) in FORESDA (Bernard Likar, Lesarski grozd). Predstavniki obeh projektov so si izmenjali informacije o projektih ter iskali možne točke sodelovanja.

Preberite več »
avgust 2017

FORESDA regionalna delovna skupina je pričela s delom!

avgust 24
GZS Ljubljana, Slovenija + Google Map

V četrtek, 24. avgusta 2017 je potekala prva delavnica o validaciji regionalnega kartiranja in SWOT analize slovenskega gozdno-lesnega sektorja s poudarkom na sektorski podporni mreži. Delovno skupino, ki deluje v okviru mednarodnega projekta FORESDA, sestavljajo predstavniki oblikovalcev politik, industrije, RR organizacij in združenj.

Preberite več »

Sejem Agra 2017 – Okrogla miza “Leto dni po ustanovitvi SiDG”

avgust 27

V sklopu sejma AGRA je Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano organiziralo okroglo mizo na temo poslovanja podjetja Slovenski državni gozdovi (SIDG). Svoje poglede so predstavili državni sekretar za gozdarstvo mag. Marjan Podgoršek, direktor SIDG Zlatko Ficko, direktor GZS, Združenja lesne in pohištvene industrije (ZLPI) Igor Milavec in prokurist podjetja LUMAR, Milan Lukič. Splošna ocena je bila, da je zastavljena smer upravljanja z državnimi gozdovi pravilna. S spreminjanjem pravilnika o razvrščanju lesa in pravil, ki določajo trgovanje z gozdnimi lesnimi…

Preberite več »
september 2017

FORESDA konzorcijski sestanek v Šopronu, Madžarska

september 6 - september 7
Ligneum Center Sopron, Hungary + Google Map

6. in 7. septembra 2017 je bil v Šopronu na Madžarskem organiziran tretji sestanek projektnega konzorcija FORESDA. Na sestanku, ki je bil v Ligneum centru v univerzitetnem kampusu so partnerji pregledali dosedanje izvajanje projektnih aktivnosti ter se posvetili planiranju aktivnosti v naslednjem obdobju. O zaključku dvodnevnega sestanka so si partnerji ogledali še nacionalni razvojni center za naravne vire.

Preberite več »
+ Export Events