By on in

Loading Dogodki

« All Dogodki

VABILO – Delavnica za arhitekte “ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM” – Triplewood

februar 4 @ 10:00 - 15:00

Na delavnici vam bomo poleg najnovejšega znanja, ki odgovarja na zahteve naročnikov in investitorjev glede estetskega izgleda lesenih stavb, ponudili tudi odgovore na spremenjene klimatske razmere ter odgovore na nove načine gospodarjenja z lesom za trajnostno in kvalitetno leseno gradnjo. Prednosti lesene gradnje so znane, ne samo zmanjšanje obremenitve okolja, hitrosti gradnje, vse bolj pomembne postajajo tudi druge prednosti kot so večja energetska učinkovitost lesenih stavb, njihova potresna varnost, večja kakovost bivanja in druge. Pri tem pa je glavni pogoj za trajnost predvsem kvalitetna lesena gradnja, ne samo z vidika estetike, ampak tudi funkcionalnosti, namembnosti in vzdrževanja lesenih stavb.

Predavatelji delavnice »ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM« pa ne bodo ponudili le prenos najmodernejšega znanja o kvalitetni leseni gradnji, ampak tudi izkušnje z uporabo tega znanja v praksi. Le znanje o kvalitetni leseni gradnji, ki ga lahko uporabimo v praksi, pomeni dodano vrednost, ki bo omogočala nadaljnjo rast deleža lesene gradnje v Sloveniji, povečala stopnjo zaupanja in s tem rast deleža javnih lesenih stavb za trajno kulturo bivanja njihovih uporabnikov.

RAZSTAVA: V okviru delavnice ter v okviru mednarodnega projekta EUSALP TRIPLE WOOD bodo v obliki razstave predstavljene dobre prakse lesene gradnje v Sloveniji in širše v Alpskem prostoru, zelo različne lesene stavbe, od privatnih do javnih lesenih zgradb in druge lesene infrastrukture.

BREZPLAČNA UDELEŽBA: Udeležba na delavnici je brezplačna.

OBVEZNA PRIJAVA: Prijava udeležbe je obvezna na povezavi TUKAJ. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 30.1.2019.

PROGRAM DELAVNICE: Najdete TUKAJ in na spletnih straneh organizatorjev, Biotehniške fakultete, Društvo lesarjev Slovenije, Lesarski grozd in drugih ter na FB strani Kvalitetna lesena gradnja.

Vabljeni!

Izvedba dogodka, razstave in seminarja je sofinancirana s strani Gozdnega sklada – MKGP.

Podrobnosti

Datum:
februar 4
Čas:
10:00 - 15:00
Dogodek Categories:
,

Prizorišče

Biotehniška fakulteta
Jamnikarjeva 101
Ljubljana, Slovenija